петак, 17. фебруар 2017.

Brzo, brže


Šta jedemo leti? Tikvice jedemo leti. Tada ih ima na sve strane. Jedem ih u bilo koje doba dana, u raznim kombinacijama. 

Potrebno:
-2 jaja
-2 kašike mlevenog lana
-1 kašićica susama
-so, biber
-1 tikvica

Prvo stavite suv teflonski tiganj da se greje. Umutimo jaja mikserom, nije potrebno odvajati žumance od belanceta. Tikvicu narežete na kolutiće, prvo je uvaljajte u semenke, onda u jaja pa na vreo tiganj(ukoliko niste sigurni u svoj tiganj podmažite malo uljem koje inače koristite), kratko, koliko da porumeni. Ukoliko zbog veličine tikvice ne bude dovoljno smese sa jajima, uvek ostatak na kraju samo propečete na tiganju. Ovde je u kombinaciji sa sezonskom salatom, a može i sa nekim mlečnim proizvodom da se kombinuje, npr. kiselo mleko ili neki tvrdi sir.




Нема коментара:

Постави коментар