субота, 18. фебруар 2017.

Čila čia


Često imam posni doručak, pa mi ovo dođe kao spas. U nastavku je recept za bazu, a svako po svom ukusu dodaje ostalo, pa uvek možete da imate drugačiju kombinaciju. Dakle nista komplikovano i skupo, ja ne baratam mnogo sa skupim namirnicama, smatram to nepotrebnim. Mislim da imamo jako puno zaboravljenih, neupoznatih, a dobrih stvari koje možete da kupite. Neke sam već navela u postu Šta kupujem? ali biće još takvih postova.


Potrebno:
-1,5 kašika čia semena
-1 veća dobro zrela banana (uglavnom kupujem dobro zrele, imaju puniji ukus)
-2 kašike kokosovog brašna 
-1 kašika rogača(slično kao kakao, ukoliko nemate pojačate kakao za 1/2 kašičice)
-1/2 kašičice kakaoa 
-1 kašika prepečenog suncokreta
-1 kašika seckanog suvog voca (grožđe, urme,smokve, kajsije)
-oko 150ml vode za potapanje čia semena

Čia seme potopite minimalno pola sata, ukoliko dobijete previse gustu i želatinastu  masu dodate još vode, to zavisi koliko ga dugo držite. Nakon što je odstojalo dodajete u blender, secko, šta imate:bananu, kokos, rogač, kakao, semenke i natopljenu čiu. Izblendate dobro, na kraju dodate suvo voće i blago sjedinite. Naravno sve se može obogatiti bademom, kikirikijem, orasima i slično. Ja volim da ovako sjedinjena kaša odstoji malo u frizu, jer je ukusnija kada je hladna. 




Нема коментара:

Постави коментар