недеља, 19. фебруар 2017.

Fake ćufta

Opet soja, slika je stara, nadam se da ću uspeti da budem detaljna sa receptom jer sam ovo davno pravila. U pitanju je proteinski obrok, pored ovoga ništa više ne treba. Smatram da je sve u glavi i da mala količina ne znači da nešto ne može da zasiti. Volim kad jedem lagano i ne opterećujem organizam.












Potrebno:
-2 jaja
-6 kašika sojinih ljuspica
-1 kašičica mlevenog lanenog semena
-6 srednjih šampinjona
-praziluk(3 cm od štapa)
-origano, bosiljak, so, biber, paradajz sok ili pire, ulje
-1/4 paška za pecivo

Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje dok spremate smesu za ćufte. Sojine ljuspice stavite u šerpu sa vodom, količina neka pređe površinu ljuspica (oko 3cm jer one nabubre). Kuvaju se dok ne nabubre i odmeknu, vizuelno ćete lako oceniti kada su kuvane (potrebno je da ključa voda oko 5 minuta). Kada se skuvaju, dobro ih ocedite (pazite da se ne izgorite, možete i da iz rashladite sa hladnom vodom) Za to vreme umutite jaja bez odvajanja žumanceta od belanceta. Zatim dodate oceđene ljuspice, lan, prašak, i začine (origano , bosiljak, biber). Ukoliko vam masa bude retka dodajte još lana, potrebno je da formirate kuglice. Njih ređate na pleh obložen pek papirom ili alu folijom. Peku se kratko samo da porumene. Dok se to peče, zagrejte 1 kašiku ulja na tiganju pa u to dodajte sitno iseckan praziluk, kratko da se proprži pa dodate listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Kada ispari sva tečnost i šampinjoni se lepo zapeku i porumene prilog je gotov. Za to vreme su i kuglice skoro gotove. Paradajz pire ili sok je kao preliv, malo preko kuglica čisto da dobijete neki instant"čufta šmek". 

Нема коментара:

Постави коментар