недеља, 19. фебруар 2017.

GrillRoštilj homemade, mislim da je skroz moguće, lako i ukusno. Nikakva filozofija, malo izdvojenog vremena i fantastičan rezultat kojim ćete biti ponosni. Na fotografiji je teflonski grill tiganj, poželjan je ali moguće je i bez njega. Bilo bi lepo ako biste kupili i ražnjiće drvene (mogu se naći u marketima) jer će sve biti dekorativnije a i biljeg ukusa posebno ako već nemate ovaj grill tiganj.
U zavisnosti od količine koju pripremate određujete i količinu začina, ja ću vam samo obajsniti princip koji ja koristim kada spremam roštilj. 

Potrebno:
-meso po ukusu(svinjsko pileće i dr.)
-slaninica narezana na listiće(nije neophodna)
-so, biber, bosiljak, beli luk, crni luk, soja sos, medPoželjno je da meso isečete na sitne komade i onda dobro začinite sa solju biberom i belim lukom(ja ga rendam, ako nemate rende onda sitno iseckajte kao na fotografiji iznad). U okviru sastojaka vidite med i soja sos, nekada ih korstim za marinadu tako sto pomešam kašičicu meda, kašiku soja sosa i rendani beli luk (vi pojačajte količinu ako imate više mesa) pa u to uvaljam komade mesa. Obe opcije za "mariniranje" zahtevaju da meso stoji bar 1h biće ukusnije. Posle tog najdužeg sata ikad meso možete direktno na vreo tiganj ili ga možete nanizati na ražnjiće (preporučujem ovu tehniku za one koji nemaju grill tiganj) komad mesa, listić slaninice. Poželjno je da bude jedno uz drugo zbijeno da bi bilo sočnije jer se razređivanjem meso isušuje tokom pečenja. Dakle bez dodavanja bilo kakve masti ulja i slično.


Dok se meso dimi i cvrči, u posudu sa poklopcem po dnu poređajte crni luk iseckan na kockice. Meso pečete do željenog nivoa, ja volim reš, tako sam sigurna da nije ostalo "živo" unutra. Kada je gotovo prebacujete u posudu sa lukom poklopite, blago prodrmate i tako sve dok ne ispečete celu količinu. Ovako će meso ostati toplo i dodatno aromatizovano dok ne završite ceo proces. Grill meso jedem uz sezonsku salatu, a svu količinu koju ne pojedete možete  odložiti u friz, super je i sledeći dan.


Нема коментара:

Постави коментар