недеља, 19. фебруар 2017.

Banana u heljdi


Zaista fenomenalno zrno, dosta tekstova o heljdi i njenim svojstvima, ja je odavno koristim u raznim oblicima. U nastavku je recept za jednu kašu gde heljdu nije potrebno termički obrađivati. Naravno, možete je i kuvati, kao prilog za ručak, dovoljno je samo da je operete u par voda , sipate u šerpu sa 3x većom količinom vode i kuvate 20ak minuta. 



Potrebno:
-3 kašike zrna heljde
-1 kašičica kakaoa
-1 kašičica rogača(nije neophodno)
-1 kašika kokosovog brašna
-1 kašika pečenog suncokreta
-1 kašika suvog voća(ovde grožđe)
-1 kasičica mlevenog lana
-1dobro zrela banana
-5 kašika mleka ili jogurta(nije neophodno)

Najbolje je da uveče potopite heljdu u 3x više vode, mada možete i par sati pre obroka ali pošto je ovo doručak onda je to malo neizvodljivo. Kada je heljda odstojala ocedite je i prebacite u secka ili blender dodajte kolutiće banane, lan, kakao, rogač, kokos, mleko ili jogurt (mozete i 3 kašike vode umesto ovoga, onda imate skroz posnu verziju) . Nije potrebno da previše blendate ovo, neka bude malo grublja smesa, prebacite u posudu i dodate semenke i suvo voce. Naravno možete obogatiti i drugim orašastim plodovima, semenkama, suvim voćem ili pak dodati još tečnosti ukoliko je previse gusto za vas ukus. Ovako spremljeno može da stoji i jedan dan u frižideru, neće se promeniti čak će i ukusi biti intenzivniji.

Нема коментара:

Постави коментар