субота, 18. фебруар 2017.

Jaka pita

Recept je sa intereneta, davno mi ga je drugarica našla i poslala. Radila sam ga po sećanju, i uvek nešto menjala, dok nisam utvrdila neku svoju srazmeru. Jaja plus spanać, pa gde ćete bolje, još ako već imate obaren spanac u zamrzivaču ovo je brzinska stvar.




Potrebno:
-200g kornifleksa (koristim integralni, ukusniji je)
-300g sira (možete koji god, ella, ili neku masniju opciju)
-3 jaja
-250g svežeg spanaća ( šolja od 150ml obarenog)
-200ml jogurta regularnog nije potrebno lajt

Uključite prvo rernu na 180 stepeni. Umutimo jaja mikserom, nije potrebno odvajati žumance od belanceta. U to dodajete jogurt i sir (ukoliko je u kriškama, prethodno ga usitnite viljuškom) i mešate spatulom, zatim seckani  spanać(prethodno obaren) i onda kornifleks. Kada ujednačite masu izlijete u pleh (moj je bio prečnika 27cm) sa pek papirom ili alu folijom. Peče se oko 40ak minuta, malo se prohladi pa odlepite odmah papir za pečenje da se dno ne upari. Ovu pitu jedem uz jogurt ili kiselo mleko, kao što vidite nije potrebno  soliti ni dodavati ulje. Obzirom da se lepo seče, mozete je hladnu poneti na posao, fakultet, čitaonicu, super užina.

Нема коментара:

Постави коментар