понедељак, 20. фебруар 2017.

Light&mini


Sam naziv ukazuje da je reč o nečemu što je no fat. Kao što ćete videti u nastavku nije ništa novo, već samo želim da pokažem da je omlet i bez preteranih dodatih masnoća sasvim okej. Ova tri mini omleta, palačinke, pufnice uglavnom pravim u kombinaciji sa raznim povrćem, ovde je verzija sa šampinjonima. Ovako spremljeno možete jesti za doručak ili za večeru, skroz je lagan i proteinski obrok.









Potrebno:
-2 jaja(može jedno celo i dva belanca)
-6 srednjih šampinjona
-prstohvat soli

Uključite ringlu na max i stavite suv teflonski tiganj da se greje. Odvojite belanca i umutite mikserom u čvrst sneg, posolite pa dodate i žumanca. Kada ste sjedinili jaja, odložite mikser i dodate šampinjone koje ste prethodno isekli na listiće pa sve blago promešate da masa ne izgubi volumen. Za to vreme tiganj se zagrejao, na centar rasporedite masu i rastanjite (ne tanje od 0,5cm, a ako niste sigurni u svoj tiganj podmažite sa malo ulja koje inače koristite)). Od ove mase ispadnu tri mini omleta, naravno na vama je da odredite veličinu. Potrebno je vrlo malo da se zapeče, kada se isuši blago površina okrenite nekom većom spatulom na drugu stranu da se i ona zapeče. Vrlo je brzo, može se jesti  hladno ali i poneti kao užina. Uz ovo kombinujem neku paradajz salatu, sir kajmak, zavisi u kom delu dana ih jedem.

Нема коментара:

Постави коментар