среда, 22. фебруар 2017.

New way pizza


Malo zdravija opcija, sa više povrća, šarenije ali opet ukusno. Najbolje je kada se pravi leti, tada je ponuda svežeg sezonskog povrća najveća. Jedem je uglavnom za doručak, eventualno neka užina pre ručka, jer je lepa i hladna. 

Potrebno

Za koru:
-2 kašike kukuruznog belog brašna
-5 kašika integralnog brašna( heljdino, pšenično, ražano, ovseno)
-prstohvat soli
-1 kašičica mlevenog lana
-1/4 kesice praška za pecivo
-100ml kisele vode
Za top:
-3 šampinjona
-1 paprika
-j manji paradajz
-1 jaje
-1 manja tikvica
-sir i suvomesnato po želji
-origano
-semenke po želji

Uključite rernu na 180 stepeni. Sve suve sastojke sipajte u posudu, zatim dodajte malo po malo vodu. Testo treba da bude tečnije, da može kašikom da se razvuče po plehu, ako imate vremena neka odstoji pet minuta. Pripremite pleh sa pek papirom ili alu folijom, zatim testo nanesite na pleh, zapecite neki minut, da se malo isuši pa onda izvadite i poređajte sastojke. Vratite u rernu i pecite još do željenog nivoa.

Нема коментара:

Постави коментар