субота, 25. фебруар 2017.

Skinny soup


Supa koja je rezervisana za vikend. Pravim je od povrća koje trenutno imam, ovde je to obilje šargarepe. Jedan od sastojaka je crni luk, mnogi ga ne jedu, zbog mirisa i nedostatka ideja za pripremu jela sa njim. Tu u startu prave veliku grešku, jer je jako zdrav, pospešuje protok krvi kroz organizam, snižava holesterol i vrši regeneraciju krvnih ćelija, dakle on je must have u vašem tanjiru. 

Potrebno:
-1 veći crni luk
-1 veća šargarepa
-1 veći krompir
- komad korena celera(čisto da zamiriše)
-kašika seckanog peršuna
-so, biber
-parče piletine, neki deo koji ima malo masti(batak, karabatak)

U veliku šerpu narežite na manje komade šargarepu, krompir, celer, dodate oljušten luk (nije potrebno da se seče)i dodajte piletinu. Nalijete vode da pređe preko površine sastojaka kako bi se dobro ukuvali. Stavite na ringlu uključenu na neki od pretposlednjih nivoa. To se kuva lagano, zavisi od količine i ringle, uglavnom treba da se dobro ukuva, a ako ispari voda u toku kuvanja dolivajte. Pošto se skuva odvojite svo povrće i stavite u secka(ili blender) pa  dodajte kutlaču tečnosti u kojoj se kuvalo. Pazite da nije vrelo( moj secko trpi toplotu jer je posuda od stakla), to dobro umutite da se pretvori u kremastu teksturu, pa vratite u vodu u kojoj se kuvalo. Piletinu možete ostaviti u komadu ili je sitno iseckati, to je na vama, ona je tu samo da čorba ne bude previše light. Takođe deo povrća možete ostaviti i iseckati kao ja na fotografiji. Kada smo sve opet vratili u šerpu isključimo ringlu i na tako toploj blago mešamo, posolimo, začinimo i dodamo seckani peršun. Ako vam se sve učini pregusto onda dodajte još vode, to je na vama. Ja ovo jedem za ručak, a pošto mi ostane još od ove količine nekad i za večeru. Tanjir ove čorbe me potpuno zasiti plus
uz to pojedem meso. Ova čorba može da vam stoji u frizu za sledeći dan, provereno.

Нема коментара:

Постави коментар