петак, 17. фебруар 2017.

Žuta salata



U nedostatku inspiracije, salatu smo nazvali Žuta. Ima milion sličnih kombinacija, ali sa majonezom. Ovde sam se odlučila za malo zdraviju verziju koja će vam više prijati verujem.

Potrebno:

Za dressing:
-kašika senfa 
-1 kasika kisele pavlake (poželjno 20mm)
-4 kašike jogurta (obican, ne lajt, a može i samo 3 kašike pavlake)
-1 šolja (200ml) kuvanog kukuruza šećerca
-1 veća ili dve manje šargarepe
-2 tvrdo kuvana jaja
-po želji biber, bosiljak, semenke prethodno pečene

Pomešajte prvo senf, kiselu pavlaku i jogurt, dodate žumanca, pa dobro sjedinite da se što više razbiju grudvice. Dodajete dobro oceđen šećerac, šargarepu možete kuvati (u tom slučaju se secka na kockice) ili svežu (onda je rendate), seckano belance i ostale začine i semenke ako volite. Naravno, dodatna opcija je i kuvana piletina ili riba, možete kombinovati i neku integralnu testeninu (hladnu dobro oceđenu), ali u tom slučaju dodajete jos malo jogurta ili pavlake kako ne bi bila previše suva. Generalno sve je na onome ko pravi, neko voli suvlje neko sočnije, posle prvog pravljenja svako će pronaci svoju meru. Super opcija za doručak, eventualno neki raniji obrok u toku dana, možete jesti uz dvopek.

Нема коментара:

Постави коментар