уторак, 28. март 2017.

Aromatično ulje

Dugo vremena nisam mogla da se naviknem na maslinovo ulje,a masline volim i često ih imam u obrocima. Nakon ovog saveta koji sam dobila od  jedne divne Sare, maslinovo ulje dosta više koristim. Ona ga tako već dugo priprema, a mislim da ću i ja od sada tako.


Potrebno:
-mala staklena tegla
-beli luk
-masline 
-začin po želji kao što je ruzmarin majčina dušica ili bosiljak
-maslinovo ulje da napuni teglicu












Moja teglica je bila od 150ml, u nju samo stavite par čena oljuštenog belog luka, par maslina, začine koje volite i nalijete maslinovim ulje. Dobro zatvorite i čuvate na tamnom mestu. Potrebno je da prođe bar dan da sve pusti svoje arome. Ovako pripremljeno ulje možete koristiti jednostavno tako što ćete ga samo premazati preko nekog dvopeka ili pogačica i imati brz obrok koji je pre svega zdrav.



2 коментара:

  1. Koje ulje koristimo kao osnovu? Obicno suncokretovo pretpostavljam, cim doodajemo masline... ili? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo, koristite maslinovo ulje. Nisam probala sa običnim, ali eto ako Vi probate, javite utiske, volela bih da znam, a mozda još nekome pomogne. Pozdrav

      Избриши