четвртак, 30. март 2017.

Bella kuglice


Ovakvi zalogaji su spas kada mi je brzo i u hodu potrebno nešto da vratim energiju. Uglavnom ih pravim bez mlečnih proizvoda i dodatnih masnoća kako bih mogla uvek da ih ponesem sa sobom bez držanja u frizu. Sve je počelo sa kuglicama Rocky,koje su najintezivnije od svih posle. Poenta cele priče je da vas navedem da razmislite o svojoj užini i potrebi da pojedete nešto slatko. Ja se vodim time da mi svaki obrok bude neka doza energije, dobre energije. Na blogu se nalaze već neke opcije i tu vam dajem primer šta sve možete da kombinujete, a na vama je da upotrebite svoju kreativnost i napravite taj  one light shot. Osim što ste pojeli nešto slatkasto vi ste i delimično siti, možete da nastavite sa nekim aktivnostima i lakše će te dočekati naredni obrok. Ovde nema naduvenosti, izgladnjivanja, prejedanja kada dođe ručak jer ste smirili svoj stomak uzimanjem tog zalogaja energije. Priprema svakog od njih nije teška, uvek možete i veče pre da spremite za par dana, napravite porcije i nemate brige. Bitan je osećaj kada ste u gužvi i haosu, potrebno vam je nešto da dobijete snagu, a onda se setite da sa sobom nosite energiju. Kao i kod lunch box ovde nema čekanja u redu po marketima, čitanja deklaracije i razmišljanja da li je to zdravo ili ne. Kuglice koje vi pravite su apsolutno pod vašom kontrolom nema skrivenih stvari i dodataka. Dajte im neko zanimljivo ime, i uvek im se radujte. 
Sledi malo čudna kombinacija, ali meni se dopada. Uglavnom ispunila je svoj zadatak, dala mi je energije bas kada mi je to trebalo. Pa da krenemo... 


Potrebno :
-jedan veći beli krompir 
-6 kašika kokosovog brašna
-1 kašika mlevenog sirovog suncokreta 
-1kašika mlevenog pečenog neslanog kikirikija 
-1-2 kašike mlevenog šećera od trske(može bilo koji zaslađivač po ukusu) 
-oko 10 suvih šljiva 
-aroma vanile 
-1 kašičica ulja od kokosa(nije neophodno)

Krompir se najpre dobro skuva. Zatim ga ispasirajte i kada se prohladi dodajte, ulje, 4-5 kašika kokosovog brašna, aromu vanile,  šećer, sve mlevene semenke i orašaste plodove pa dobro sjedinite. Formirajte kuglice u čiju sredinu stavljate suvu šljivu. Ja sam jednu šljivu koristila za dve kuglice, pa mi je ispalo 18 komada od ove mase. Na kraju samo uvaljati u preostali kokos. 


Нема коментара:

Постави коментар