среда, 08. март 2017.

Blitva rol



Moja verzija sarme, polusirova ali vrlo praktična za poneti i zdrava. Ovo je jedan od predloga, više kao ideja šta možete sve sa blitvom. Ovde je primer sa punjenjem od povrća u obliku salate. Daću vam još neke predloge i opcije kako bi i vi mogli da napravite svoju kombinaciju.

Potrebno:
-list blitve
-šargarepa, celer, cvekla
-so, začini, sok od limuna
-semenke

Količina lista blitve i povrća zavisi od količine koju pravite. Ja sam imala 10 malih sarmi, dakle 10 listova blitve. Najpre stavite vodu da proključa i u to stavite opran list blitve vrlo kratko samo da odmekne kako bi mogao da se savija. Izvadite i ohladite u hladnoj vodi da sačuvate boju. Punjenje je bilo od salate koja mi je ostala od ručka, Kick salata. Raširite list blitve na dlan od korena ka prstima. Stavite malu količinu salate na sam početak lista ( koren dlana ) povijete levu i desnu ivicu ka sredini i urolate. Poželjno je da ih ređate jednu pored druge kako bi se lepo upresovale i stegle. Ovo je najobičnija verzija, možete praviti punjenje i od: barenog pirinča koji vam je ostao od ručka, kuvane heljde ili od sočiva. Pored semenki suncokreta možete koristiti druge semenke, neke orašaste plodove, može i neka kap maslinovog ulja i začini. Ovako imate super prilog koji ne opterećuje želudac, lepo izleda i praktičan je za poneti. Nemojte da vas mrzi, jer to radite zbog sebe, ugodite sebi. Ja sam uz ovo jela Kalup burger koji mi je ostao od prethodnog dana, a ove leblebije iznad sarmica su tu zbog dekoracije.


Нема коментара:

Постави коментар