уторак, 14. март 2017.

Color proja


Na prvi pogled izgledaju kao da su sa jajima, ali ne, skroz su posne, još sa povrćem. Po uzoru na jedan sličan recept koji je malo više kaloričan, pa sam ga ja prilagodila sebi. Šareni hlepčić, odličan za doručak, uz neki mlečni proizvod ili jaja. Od ove mase ispada 6 komada, uglavnom ih pravim u kombinaciji sa Pogačicama, pa pola svega zaledim i mirna sam 15 dana. 

Potrebno:
- 1 srednja šargarepa
-2 kisela krastavčića
-8 kašika belog kukuruznog brašna
-4 kašike pšeničnih klica( ako nemate može griz)
-1/2 praška za pecivo
-1/4 kašićice soli (ili po ukusu)
-200 do 250ml kisele vode
-3 kašike ulja po želji
-semenke za posipanje po želji (ovde susam i suncokret)


Najpre uključite rernu na 200 stepeni. Šargarepu oljuštite i skuvajte pa je iseckajte na sitne kocke, a tako isto i krastavčiće. U veću posudu sipajte sve suve sastojke pa izmešajte, dodajte ulje, opet sjedinite pa onda povrće i na kraju vodu, treba da bude ređa masa (vodu ne odjednom, možda vam neće trebati sve). Sve izlijete u kalup za mafine i pospete semenkama. Peče oko 30 do 40 minuta, dok ne porumeni. Savršeno za početak dana uz neku pršutu ili mlečni proizvod. Mogu se zalediti dok su sveže, biće lepe i kada odledite.


Нема коментара:

Постави коментар