уторак, 07. март 2017.

Kalup burger


U momentima kada mi se ne uključuje rerna i želim da pripremim malu količinu pljeskavica koristim aparat za tople sendviče. Jako praktičan, manje posla oko sudova i sve je brže. Nije potrebno prženje u ulju, a pljeskavice se ne raspadaju. Isti recept možete peći u kalupima za mafine, nisam probala ali smatram da nema razloga da ne uspe. Recept je za četiri komada, pa da krenemo...

Potrebno:
-1 šolja (od 200 ml) mlevenog mesa
-2 manje ili 1 veća šargarepa
-2 kašike mlevenog lana
-1  veće jaje
-so, origano, kari, biber, beli luk

Najpre oljuštite i izrendajte na veliko rende šargarepu, a beli luk na sitno. U tiganj stavite mleveno meso i beli luk bez ikakvog podmazivanja, ringla neka bude na pretposlednjem nivou. Kada ste to par puta promešali dodajte šargarepu, smanjite još ringlu i poklopite. Uz povremeno mešanje "propržite" to u sopsvenom soku, pa posolite i začinite. Nije porebno dugo jer je količina mala samo da šargarepa opusti malo. Kada skinete tiganj sa ringle uključite aparat za tople sendviče da se greje (moj je sa dva udubljenja za sendviče). U tiganj sa mesom i šargarepom umešajte laneno seme i mešajte da masa postane kompaktna i prohladi se. Umutite celo jaje mutilicom ili viljuskom pa dodajte prohlađenom mesu i izmešajte da se dobro poveže. Za to vreme zagrejao se aparat pa ga napunite sa masom i pecite dok ne porumeni, nije potrebno dugo jer je već sve na pola termički obrađeno. Isti princip i ako pečete u rerni samo je uključite na vreme da ne čekate da se zagreje. Smatram da bi moglo da se ispeče i u aparatu za galete, nisam probala ali ako budem, javljam utiske. Super je opcija za ručak uz salatu, a i za poneti u lunch box.

Нема коментара:

Постави коментар