петак, 03. март 2017.

Lava


Ovim postom ću obradovati one koji poste, ali neka i ona druga strana proba ovaj obrok. Jelo je spremljeno sa uljem, ali može i bez njega. Posno vegansko, zasiti, puno proteina, full obrok. Sadrži soju, možda sam malo dosadna sa njom ali jedan do dva obroka sedmično, neće vam škoditi. Ovo spremam za doručak, jer ima puno ugljenih hidrata, a i super je da vam pokrene sistem za varenje od ranog jutra.

Potrebno:
-3 kašike sojinih ljuspica
-300ml vode
-4 kašike žutog kukuruznog brašna(može palenta)
-1/3 šolje (od 180ml) soka od paradajza
-1 kašika ulja (može bilo koje)
-1 kašičica aleve paprike
-origano, so i kari


Uključite ringlu na pretposlednji nivo i stavite šerpicu sa ljuspicama. Količina vode je potrebna da pređe oko tri prsta iznad ljuspica. Kuva se kratko samo da provri i ljuspice malo nabubre. Skinite sa ringle i ocedite od vode. U šerpicu stavite 300ml vode i prstohvat soli, ringla neka bude na pretposlednjem nivou. Malo pred vrenje, kad voda počne da se "čuje" dodavati brašno i mešati mutilicom. Smanjite ringlu i mešajte povremeno tokom 15 minuta, potrebno je da bude ređa masa. Za to vreme u tiganj stavite kašiku ulja i sipajte oceđene ljuspice. Kada su se ljuspice malo propržile dodajte paradajz sok i lagano mešajte. Nije potrebno dugo, svega par minuta da se poveže, jer je sve već kuvano. Pred kraj dodajte so (može i soja sos jer je slan), alevu papriku, kari i origano. Isključite ringlu i poklopite tiganj, čisto da sve pusti ukus i malo se prohladi. Serviranje možete kao ja na fotografiji ili po svom ukusu. Ovako spremljen sos možete koristiti za testeninu, uz neki pire, a takodje možete spremiti dan unapred, jer kada ga prelijete preko toplog priloga i on se zagreje. Mala napomena za one koji poste na vodi, prilikom pripreme sosa prvo stavite paradajz sok u tiganj pa dodajte ljuspice da se sve izdinsta blago, pa začinite. Ovako spremljen obrok možete jesti samostalno ili uz neki mlečni proizvod, preporučujem ga samo za doručak.


Нема коментара:

Постави коментар