среда, 29. март 2017.

Majonez


Još jedna verzija majoneza, često ga mešam sa povrćem i onda dobijem jako lepu salatu. Takva kombinacija je bas jak obrok, prilično me zasiti, a u sve to možete i kuvanu ribu dodati. Sastojci su prilično jednostavni, pa da krenemo...

Potrebno:
-1 veći krompir (poželjno beli)
-1 kašika senfa
-sok od 1/2 limuna
-5 kašika maslinovog ulja
-malo soli

Najpre skuvajte krompir, potrebno je da bude prilično dobro skuvan da bi struktura majoneza bila lepa. Kada se on prohladi (možete i hladnom vodom ubrzati taj proces) pomešajte sa ostalim sastojcima u blenderu. Može i u secku uz kombinaciju miksera, ako nemate jak blender. Ja sam koristila maslinovo vi možete bilo koje drugu ulje. Uvek moze da se poveća količina ulja, senfa i soka, savetujem da to polako dodajte i nađete neku kombinaciju koja vama lično odgovara. Uglavnom ne možete da pogrešite, biće ukusno. Od ove količine ispadne oko 180ml majoneza, naravno to zavisi koliki vam je krompir.
Pored ovih sastojaka ja često dodam i oko 50ml jogurta i 1-2 kuvana žumanceta. Sve to zajedno u blender i onda bude prilično tečniji, pa dobijete masu kao na fotografiji ispod. To uglavnom kada pravim Rusku salatu pa imam kuvana jaja, probajte i tako jako je lepo. U Rusku od ostalih sastojaka dodajem kuvani grašak, šargarepu i kisele krastavce.


Нема коментара:

Постави коментар