субота, 04. март 2017.

Pan egg


Prvi u nizu recepata iz kategorije Pan plate, pa sam mu dala ovakav naziv upravo zbog toga. Ovo je brzinski doručak, ukusan i zasitan. Pravi se dok pijete kafu ili obavljate jutarnju rutinu. Pa da krenemo...

Potrebno:
-3 kašike oljuštenog zrna heljde
-1 jaje
-par listića suvomesnatog (da bude masnije)
-prstohvat soli


Heljdu je poželjno da potopite preko noći da nabubri (voda neka pređe 3 prsta iznad zrna). Ujutru je samo ocedite i nije potrebno kuvati. Stavite tiganj na ringlu uključenu na pretposlednji nivo toplote sa suvomesnatim, iseckanim na kockice. Ukoliko nemate suvomesnato onda stavite kašićicu ulja po izboru. To neka se malo proprži i pusti masnoću, a onda preko toga sipajte oceđenu heljdu, blago posolite i izmešajte da primi ukuse. Nakon par minuta sipajte jaje preko i poklopite. Moj savet vam je da malo razmaknete heljdu pre nego što sipate jaje kako bi se lakse upeklo ili da ga umešate u heljdu (ja sam zbog vizuelnog efekta na fotografiji ostavila ne umešano). Prži se do željenog nivoa, zavisi kako volite jaja. Ovo sam jela za doručak, uz mlečne proizvode.

Нема коментара:

Постави коментар