понедељак, 13. март 2017.

PanApple


Još jedna verzija palačinki, ovaj put sa jabukom. Izabrala sam Greni(zelene) jer su najaromatičnije i daju specifičnu notu svežine ovom slatkom doručku. Može se kombinovati sa raznim džemovima, medom i začinima, ja sam mazala džem od šljiva i posipala cimetom.

Potrebno:
-1 velika jabuka (ili dve male)
-2 jaja
-3 kašike mlevenog lana
-1 kašika rogača (poželjno)
-1 kašičica cimeta
-1/3 kašičice sode bikarbone

Najpre uključite ringlu na pretposlednji nivo i stavite suv teflonski tiganj da se greje. Jabuke oljuštite i izrendate na krupno rende. Zatim odvojite belanca i dobro umutite, dodate žumanca i još mutite mikserom. Odložite mikser pa onda dodajte sve suve sastojke i jabuke. Sve lagano spatulom izmešate da masa ne gubi volumen. Za to vreme tiganj se usijao i spreman je za prvu palačinku, otprilike dve kašike mase je dovoljno za jedan palačinac. Lagano rasporedite na sredinu u manji krug, otprilike debljine prsta. Poželjno je da imate poklopac za tiganj jer se lepse ispeku. Sačekate da se osuši površina palačinke odozgo, lagano okrenete da i druga strana dobije koricu. Ostatak mase na isti način, meni su ispale tri palačinke, što je taman za jedan super doručak. Mogu se praviti uveče za ujutru, a i ako vam ostanu dva dana u frižideru neće se pokvariti.


Нема коментара:

Постави коментар