понедељак, 27. март 2017.

Kiki



Kada mi dosadi kuvani krompir ja ga obogatim, ovaj put sa šargarepom i kikirikijem. Malo čudan sklop ali meni je baš ukusna kombinacija. Ovde nije potrebno dodavati so i ulje, a opet dobijete izuzetno pun ukus koji super ide uz ribu. 

Potrebno:
-1 srednji krompir
-1 srednja šargarepa
-3 kašike pečenog slanog kikirikija

Najpre skuvajte krompir i šargarepu, sa korom oboje. Možete oštrim nožićem da bockate u toku kuvanja kako biste bili sigurni da je gotovo. Za to vreme sameljite kikiriki u secku ili multipraktiku skroz sitno. Kada se povrće skuva sačekajte malo da se ohladi, oljuštite, lagano ispasirajte viljuškom pa u to dodajte kikiriki. Najbolje je da mutite mikserom u dubokoj posudi, ja nikada ne izmiksam do kraja lepše mi je kada se vidi šargarepa u komadićima ( kao na fotografijama). Naravno vi možete dodati još kikirikija ili soli ako vam nije dovoljno slano. Ovako pripremljen pire može i hladan da se jede, meni je bar lep. Imate i opciju da dodate senf u sve i dobijete namaz, ja to radim ako nekada ne pojedem sve za jedan obrok. 




Нема коментара:

Постави коментар