уторак, 14. март 2017.

Pogačice




Mirisni slani mafini, jako se lako prave i još brže pojedu. Ko želi da smanji unos ulja ovo je idealno za njega, jer ne ide ni kap ulja u njih. Naravno pune su semenki, mora imati neka zamena. Odavno ih pravim, pa sam sad utvrdila tačne mere za 6 komada( ako pravite u modli za mafine od 12 komada, samo duplo). 

Potrebno:
-8 kašika kukuruznog belog brašna
-4 kašike sitno mlevenog lanenog semena
-1/2  kašičice sode bikarbone
-1/3 kašičice soli
-semenke za posipanje po ukusu ( ovde susam i suncokret)
-oko 200-250ml kisele vode


Najpre uključite rernu na 200 stepeni, pa u veću posudu sipajte sve suve sastojke. Prvo ih izmešajte pa polako dodajte kiselu vodu, masa treba da bude ređa. U pripremljene silikonske modle za mafine samo izlijete masu (nemojte da vas plaši ako se malo odvaja tečnost sa strane, to ce upiti lan u toku pečenja). Ako nemate silikonske modle, obavezno stavite papirne korpice. Sve se peče od 30 do 40 minuta, zavisi od rerne. Ovako spremljene pogačice možete jesti tople i hladne, takođe se mogu zalediti.



Нема коментара:

Постави коментар