недеља, 05. март 2017.

Šampion pita



Mala varijacija na recept Jaka pita , pošto sam trenutno imala višak šampinjona. Sastav je sličan, a i priprema. Praktikujem je za doručak, zgodna je za poneti.

Potrebno:
-3 jaja
-8 komada šampinjona
-1 čaša (od 180ml) jogurta
-1 čaša (od 180 ml) sira po želji
-1 čaša (od 180ml) integralnog kornifleksa
-1/3 praška za pecivo
-semenke po želji


Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Zatim odvojite belanca i umutite u čvrst sneg, pa dodajte žumanca. U drugoj posudu umutite sir i jogurt pa spojite sa jajima spatulom, lagano da ne izgubi volumen. Dodajte kornifleks, prašak za pecivo i šampinjone seckane na listice toj masi (možete ostaviti neki za dekoraciju odozgo). U pleh ( moj je bio 27 cm prečnika ) obložen pek papirom ili alu folijom izlijete masu i pospete semenkama ( ja sam koristila lan i susam ). Meni se sve peklo oko 30 minuta, da porumeni i upeče se masa, videćete, ne možete mnogo da pogrešite. Ukoliko hoćete da vam se pita isuši još, samo smanjite rernu i ostavite još neki minut. Kada se ispeče sačekajte malo pa odlepite od pek papira da se ne upari previše odozdo. Može se praviti uveče za ujutru, ja tako uglavnom radim.


Нема коментара:

Постави коментар