петак, 24. март 2017.

Soja burger



Za osobe koje slabije jedu meso ovo je super zamena, puno je proteina. Gotivna opcija za doručak, a i za ručak uz neku zdravu salatu. Lepo se uklapaju sa namazima i mlečnim proizvodima. Mogu da stoje par dana u frizu, a i praktični su za poneti. Pa da krenemo...

Potrebno:
- 5 kašika sojinih ljuspica
-1 jaje
-3 kašike mlevenog lana
-so, biber
-par čena belog luka


Najpre uključite rernu na 200 stepeni. Sojine ljuspice potopite u vodu na par minuta da odmeknu, neka voda pređe tri prsta iznad soje. Za to vreme u posudi umutite celo jaje, pa onda dodajte oceđene ljuspice, lan, rendani beli luk, so i začine. Taman dok vam se zagreje rerna lan će upiti višak vode i masa će se zgusnuti kako bi mogli da oblikujete pljeskavice. Od ove mase ispada 5 komada, koje stavljate na pleh obložen pek papirom ili alu folijom. Sve se peče oko 15ak minuta, samo je potrebno da se "stegnu", Mogu se obogatiti nekim povrćeem ili još nekim začinima, takođe možete staviti i semenke. Ja sam ih jela uz miks spanaća i cvekle, koji sam prelila sokom od limuna i malo maslinovog ulja. 



Нема коментара:

Постави коментар