среда, 22. март 2017.

Zeleni humus


Namaze i paštete uglavnom pravim sama. Pored toga, to su neke moje verzije sa redukovanim udelom masti i ulja. Sad je na redu jedna vrsta humusa, sa kiselim krastavcima i belim lukom. Jako je aromatičan i zasitan. 

Potrebno:
-1 šolja(od 180ml) kuvanih leblebija
-3 kisela krastavca
-par čena belog luka
-biber i so
-1 do 2 kašike maslinovog ulja
-1 kašika limunovog soka

Već sam pisala o kuvanju leblebija, u okviru posta Šta kupujem? imate pripremu iste. Dakle u blender ili multipraktik ubacite sve sastojke i dobro sameljete. Ako želite možete dodati i neke semenke ili više ulja. Može da stoji 4 dana u frizu, a možda i više. Super je za doručak, ili uz neku salatu kao preliv.





Нема коментара:

Постави коментар