среда, 12. април 2017.

Granola kolutići


Malo čudni keksići, kada sam krenula da smišljam recept nisam znala šta će na kraju ispasti. U najgorem slučaju bih ispekla masu kao granolu, za one kojima pojam nije poznat to su žitarice koje zasladite i pečete u rerni kako bi se dobio specifičan hrskavi ukus. Jako je popularno u Americi, mogu se naći razne vrste, sa orašastim plodovima, suvim voćem, semenkama i slično. Pokušaću da u narednom periodu objavim recept i za to, naravno prvo moram da isprobam i budem sigurna da će vam uspeti.

Potrebno:
-2 banane
-1 kašika džema (ovde od kajsije, može i neki drugi ili med)
-7 kašika bilo kojih pahuljica
-7 kašika integralnog kornifleksa
-2 kašike lanenog semena
-1 kašika mlevenog lanenog semena
-2 kašike kokosa
-1 kašika suvog voća (ovde je bilo grožđe)
-3 kašike semenki suncokreta (ovde su bile sirove)
-po ukusu neka aroma (rum, vanila)
-1 kašićica kokosovog ulja (poželjno)

Najpre uključite rernu na 180 stepeni da se greje. U posudi umutite banane i džem pa dodati kokosovo ulje. Nisam probala sa nekim drugim uljem, mada pretpostavljam da ne bi mnogo promenilo. Nakon toga polako dodajete suve sastojke, masa treba da bude prilično čvrsta, da se osipa čak, jer od nje treba da formirate male kolačiće. Prvo će vam se učiniti da ne možete da ih spojite ali ne brinite. Na pleh stavite pek papir ili alu foliju i krenite da pravite kolutiće. Sve se peče oko 20 miuta, opet to zavisi od ukusa i vase rerne, samo pratite i kad porumeni i stegene se to je to. Odlični za poneti, hrskavi i zdravi, a mogu se i rastvoriti u jogurtu. Posto nemaju mlečnih proizvoda i jaja, dakle ništa kvarljivo nije potrebno da ih držite u frizu i pogodni su da klopu leti.

Нема коментара:

Постави коментар