четвртак, 20. април 2017.

Jastuk pita


Jedna mojih omiljenih pita, zbog toga sam odlučila da ona bude 100. post koji ću objaviti. Ukusna i topla i hladna, mada se meni retko zadrži duže od jednog dana pošto je uvek pravim kada sam kod kuće sa svojima. Premekana odozgo, mirisna i hrskava odozdo, ova pita će vas oduševiti strukturom i kontrastom.

Potrebno:
-3 kašike suvih pšeničnih klica
-4 kašike bilo kojih pahuljica 
-2 šake kornifleksa (malo ga smrvite u ruci) 
-2 kašike semenki suncokreta 
-1 kašika semenki lana 
-2 kašike džema 
-1 kašika maslinovog ulja (može bilo koje) 
-2 jaja 
-1 veća zrela banana

Najpre uključite rernu na 180 stepeni da se greje. U posudi pomešajte sve osim banane i jaja. Umešajte to dobro, pa dodajte dve tri kašike vode da odmeknu pahuljice. Sve sipajte u manji pleh(moj je bio 22cm prečnika) obložen alu folijom (poželjno, jer pek papir deformiše oblik pite posto je "neposlušan") zagladite, odozgo isprskajte malo vodom da se bolje spoji, kao na levoj fotografiji ispod. 















Sve se peče desetak minuta, da se masa isuši i bude hrskava kako bi bila spremna za sledeći sloj, pogledajte desnu fotografiju ispod. U posudu odvojiti belanca i dobro umutiti, zatim dodati bananu pa sjedinite dobro. Na kraju dodajte žumanca i još malo mutiti da dobijete punoću i volumen. Tu masu sipati preko kore i vratiti u rernu da porumeni,dakle ne možete da pogrešite jer nemam šta da se peče, samo da dobije boju. Sačekajte malo pa odvojite foliju, najbolje je da sečete kada se ohladi. 



Нема коментара:

Постави коментар