понедељак, 24. април 2017.

LakiKo je zavoleo moje lanene pločice Trokut svideće mu se i ovo, jer su bez brašna i ulja. Imaju više kalorija ali zato manje ugljenih hidrata u odnosu na druge pločice. Prilično je jednostavno, priprema podseća na Trokut, ali ću opet sa vama proći svaki segment kako bi vam stopostotno uspele.

Potrebno:
-2 jaja
-6 kašika sirovog suncokreta
-6 kašika sirovog lana
-3 kašike sirovog susama
-1/3 kašičice sode bikarbone (poželjno)
-so po ukusu


Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni, a ako vam je izuzetno jaka onda 180. U multipraktik, secko šta već imate, a da može da melje semenke sipajte sve tri vrste i sameljite skroz u prah, kao brašno. U posudi umutite prvo belanca u sneg pa dodajte žumanca, ako ne volite žumanca možete i da ih izbacite. U tom slučaju bi trebalo tri belanceta za ovu količinu semenki, nisam tako probala ali otprilike to je ta srazmera, naravno uvek možete da dodate još mlevenih semenki da bi postigli gustinu. Kada ste sredili jaja dodajete sodu, so i mlevene semenke i dobrooo sjedinite. Masa je slična kao i svako drugo testo sa brašnom, treba da izgleda kao na fotografiji desno.


Meni je ova mera bila za 4 pleha(32x27cm) vi možete koristi veći ili manji. Testo razvijate između pek papira i folije (može i pek papir odozgo, ali meni lično folija bude praktična jer je providna i vidim šta radim). Na fotografijama desno možete videti kako izgleda početak i kraj kada razvijete sve i isečete, ja sam pravila baš tanke kao pločice, vi možete i deblje npr 3mm. Uglavnom napravim svaki pleh druge debljine i tako vidim šta mi najviše odgovara.

Onda samo prebacite testo sa pek papirom na pleh, moja preporuka je da pleh okrenete naopako i tako pečete, bude ravnomerno. Poželjno je da ovde koristite pek papir, a ne alu foliju jer je ona malo rizična, može da pukne i previše isuši pločice u toku pečenja. Sve se peče neki 10 do 12 minuta, nemojte da vas plaši ako nisu porumeneli ili vam deluju mekani, kada ih izvadite i prohlade se oni se stegnu malo. 


Нема коментара:

Постави коментар