понедељак, 17. април 2017.

Rolegs

Drugačiji, zdraviji način pripreme poznatih pohovanih jabuka. Kada vidite koliko je jednostavno i brzo pravićete ih često. Pokušala sam da bude sa minimumom ulja, bez šećera i bez brašna. Od mase ispada dosta "pohovanih" kolutića pa ćete imati klopu za društvo. Idealno kao užina ili doručak, može se jesti uz neki džem, ja sam koristila domaći od šljiva.




Potrebno:
-4 jabuke
-2 jaja
-2 kašike rogača
-4 kašike suvih pšeničnih klica
-1 kašika cimeta
-4 kašike mlevenog lana (možda je potrebno i malo više)
-prstohvat sode bikarbone
-150ml mleka (imala sam domaće mleko pa sam dodala, inače slabo kupujem mleko, mislim da ne bi bilo loše sa jogurtom ili nekim drugim mlekom)
-1 kašičica kokosovog ulja za tiganj (može i neko drugo koje inače koristite)


Izaberite neke jabuke koje su mekane i slatke, po mom mišljenju najbolje su zlatni delišes. Oljuštite ih i isecite na kolutove, a sredinu očistite kao na fotografiji desno. Ja sam za vađenje sredine koristila modlicu za kolače, odlično je odradila posao. 







U velikoj posudi dobro umutite belanca, dodajte žumanca, još malo mutite pa onda sipajte mleko. Dalje nije potreban mikser, mutilicom nastavljate, pa dodajete klice, rogač i sodu (treba da vam izgleda kao na fotografiji levo). 







Taman dok to odstoji stavite suv teflonski tiganj da se greje, podmazujete vrlo malo neposredno pred prženje. Procedura je sledeća, prvo uvaljate kolutove u mešavinu cimeta i mlevenog lana pa u masu sa jajima, pa na podmazan tiganj, i tako u krug dok ne potrošite masu. Ja sam na početku veći deo uvaljala u cimet i lan da upije aromu, pogledajte fotografiju desno.



Tiganj podmazujete samo malo pred svaku turu, ja čak na kraju nisam ni podmazivala, videćete kako je jednostavno, malo se podpeku okrenete drugu stranu i sve tako. Mogu se praviti dan pre, ja tako uglavnom radim, a možete i prepoloviti turu. Često ne iskoristim svu masu za pohovanje već je na kraju sipam na tiganj i ispečem kao palačinku, preukusno je, probajte i to.



Нема коментара:

Постави коментар