четвртак, 13. април 2017.

Rovava pita




Dobro poznata kombinacija pomorandže i čokolade u malo drugačijem obliku. Lako se pravi,a sastojci nisu zahtevni. Fino je za doručak uz kafu ili kao popodnevna užina, može se praviti dan ranije, čak je tako i lepše.

Potrebno:
-8 kašika ljuštenog prosa
-3 kašike suvih pšeničnih klica (pretpostavljam da mogu i neke mlevene pahuljice ili mekinje)
-kora i sok of jedne pomorandže
-1 kašika maslinovog ulja (možete bilo koje)
-2 kašike mlevenih semenki lana
-1 kašika mlevenih semenki suncokreta
-2 kašike džema
-1 kašika meda
-1 kašika kakaa

Najpre uključite reruu da se greje na 180 stepeni. Isperite par puta proso, sipajte u šerpu sa vodom tri prsta iznad prosa. Potrebno je da se kuva oko 10 minuta, dakle da ne bude skroz kuvan. U posudi pomešajte klice, džem, koru i sok pomorandže, ulje kao i semenke. Kada se proso skuva ocedite od vode i dodajte masu iz posude. Kada sjedinite sipajte u manji pleh obložen pek papirom ili alu folijom. Sve se peče 20ak minta, dok sva tečnost ne ispari i zapeče se odozgo. Kada bude gotovo i malo se prohladi prelijete pomešanim medom sa kakaom. Ostavite malo da se prosuši preliv i ceo kolač stegne kako bi lakše moga da se seče.



Нема коментара:

Постави коментар