уторак, 18. април 2017.

Uskršnji namaz
Vrlo jednostavan način da iskoristite preostala jaja od Uskrsa, a naravno možete i van sezone praznika praviti. Ovaj namaz se može koristiti uz  hleb ili filovati krastavce kao ja na fotografiji, to je na vama. Vrlo je zdrav, pun proteina pa je idealan i za večeru kao dodatak nekoj salati. U nastavku ću vam napisati moju srazmeru za količinu od jedne šolje(oko 150ml) ovog namaza, a vi možete nivelisati sastojke u skladu sa količinom koju imate.
Potrebno:
-3 kuvana jaja
-10 maslina
-5 čena belog luka
-1 kašičica maslinovog ulja (može i neko drugo koje inače koristite)
-so, biber, majčina dušicaKao što sam rekla na početku vrlo jednostavno, samo stavite sve sastojke u blender, multi praktik ili šta već imate i sameljete u pastu. Naravno vi možete staviti začine po svom ukusu, nacediti sok limuna, dodati više ulja ili neke pečene semenke. Ja sam ga pojela za dva dana, ne znam koliko bas dugo može da stoji, mada uz limunov sok možete produžiti vreme trajanja. Najbolje je da se čuva u staklenoj teglici u frizu, pa po potrebi filovati hleb i povrće njime.


2 коментара:

  1. Одговори
    1. Ne znam koliko su na našem tržištu kvalitetni, mislim da mogu da živim bez toga, pa i ne kupujem. Preporučujem da pravite svoj, nisam pravila ali pretpostavljam da je moguće miksovanjem kikirikija, maslinovog ili kokosovog ulja i npr meda. Pozdrav :)

      Избриши