среда, 03. мај 2017.

Federico




Duže vreme tražim adekvatan način za pripremu spanaća, a da to bude bez brašna i mleka. Ovaj prilog je nastao kao inspiracija od jednog jela koje je poznati Džejmi Oliver pravio u jednoj od svojih emisija. Mogu se koristiti sveži i zamrznuti sastojci, zavisi šta imate. Mere su za jednu jaču porciju, a vi prilagodite sebi.

Potrebno :
-oko 1 šolja (od 180ml) graška 
-oko 200g svežeg spanaća (3-4 šake)
-1 srednji crni luk 
-so, biber, kari
-kašika maslinovog ulja (može i neko drugo) 

U šerpu stavite rendani luk, seckani spanać, grašak i oko 150ml vode. Uključite ringlu na pretposlednji nivo toplote pa postavite poklopljenu šerpu. Sve se krčka oko 25min uz povremeno mešanje. So i začine dodate negde na pola kuvanja i još vode po potrebi. Gotovo je kad tečnost ispari, kao što izgleda na fotografiji. Umesto svežeg možete koristiti i zamrznuti spanać u briketima, pretpostavljam da bi bila dovoljna jedna šolja od 180ml. Ovo sam jela uz kuvanu ribu, ona je bila gotova dok se prilog kuvao. Pored ribe uz ovo bi vam odlično išla i piletina, Dakle imate ručak za pola sata sa sve pranjem sudova. 


Нема коментара:

Постави коментар