среда, 10. мај 2017.

Gonzales




Evo jedne kombinacije za ručak, prilično brzo, zgodno za poneti i može se jesti naredni dan. Recept za komadiće soje koji su odozgo sam odavno objavila, može se naći na Sola soy . Prilog je sočivo, zaista ništa novo, a prilično hranljivo i jednostavno. Količina sastojaka je za jednu porciju, pa da krenemo...

Potrebno:
-4 kašike suvog sočiva
-1 srednja šargarepa
-oko 100 ml paradajz soka
-maslinovo ulje (može i neko drugo)
-so, biber, kari, peršun, slatka crvena paprika


Isperite dobro sočivo i sipajte u šerpu sa vodom i oljuštenom šargarepom, neka voda pređe 3,4 prsta iznad svega. Potrebno je da se kuva oko 20ak minuta na pretposlednjem ili poslednjem nivou ringle. Pratite ako treba još vode da se dolije, ako niste sigurni da li je kuvano uvek možete da rasporite zrno sočiva i vidite da li je kuvano skroz unutra. Kada se to skuva ocedite, šargarepu iseckate na kolutiće, dodajte malo ulja i sipate u to paradjaz sok, potrebno je još malo da se krčka uz so i začine. Ukoliko volite možete dodati i malo rendanog belog luka ili praziluka dok se kuva. Nije mu potrebno dugo, samo tako da se poveže na sasvim slaboj temperaturi. Kao što sam rekla na početku moj predlog uz ovo je soja, vi možete i nešto drugo naravno.


Нема коментара:

Постави коментар