понедељак, 01. мај 2017.

Kapice


Bilo bi nerealno da nemam mafine sa tikvicama u sezoni. Lagani skroz, laki za pripremu, savršeni i dan posle, mislim da bi trebali da ih probate odmah. Nisu vam potrebne nikakve specijalne namirnice ni tehnika, nešto što svako može da napravi bez posebnog umeća u kuhinji.

Potrebno:
-1 srednja tikvica
-2 jaja
-4 kašike jogurta
-4 kašike belog ili žutog kukuruznog brašna (probajte sa prosenim ili nekim drugim krupnijim ako ne koristite kukuruzno)
-4 kašike ražanog (može heljdnino ili integralno pšenično, ječmeno, ražano)
-1/2 praška za pecivo
-biber, majčina dušica po želji
-semenke lana ili neke druge po želji (samo idu odozgo, oko kašika)
-oko 2/3 šolje od 180ml sira (otprilike četiri veće kriške običnog belog kod mene)
-so po ukusu

Najpre uključite rernu na 200 stepeni, ako je jača onda na 180 stepeni, da se greje. U posudi umutiti jaja bez odvajanja žumanceta i belanceta. Tikvicu izrendati na krupno rende, ja je ne ljustim ako je mlada, bude dekorativna kora koja je zelenkasta. Sir i jogurt umutiti u posudi i onda sve tri mase spojiti pa dodati brašno, prašak za pecivo i malo soli (pazite da vam sir nije previše slan, mozda vam so i neće biti potrebna) . Masa je dovoljna za 12 mafina, ako koristite silikonske modle onda nije potrebno nikakvo podmazivanje,  a ako vam je neki drugačiji pleh onda morate koristiti korpice za pečenje. Odozgo možete posuti semenkama, ja sam koristila lan, a može susam, suncokret, kim. Sve se peče oko 30 minuta, dok vam ne porumene videćete i sami, teško je da vam ostanu nepečene jer nemaju mnogo brašna. Ove pogačice uz mlečne proizvode za doručak savršena kombinacija, uživajte.


Нема коментара:

Постави коментар