четвртак, 11. мај 2017.

Mini mafin




Mafini sa žitaricama ali u drugačijem obliku, tačnije sa pahuljicama. Prilično fino i brzo, ne može da ne uspe. Sastojci nisu zahtevni, a uvek možete da dodate nešto po svojo želji pa ih obogatite. Mera je za 12 mini mafina, nisam pravila u velikim modlama, ali to bi bilo oko 6 regularnih mafina. Ako vam treba za ceo pleh samo dupla mera, pa da krenemo...

Potrebno:
-1 banana
-2 jaja
-6 kašika pahuljica (kod mene su bile ražane, pretpostavljam da može i bilo koje druge)
-4 kašike kokosa
-1/3 praška za pecivo (nisam probala sa sodom, ali pretpostavljam da može)
-2 kašike seckanog suvog voća (ovde grožđe)
-može se dodati seckana čokolada i aroma ruma ili vanile

Najpre uključite renu na 180 stepeni da se greje. U posudi umutite prvo belanca dobro, dodate seckanu bananu pa izjednačite masu, a onda dodate žumanca. Odložite mikser pa dodate pahuljice koje ste usitnili u secku ili multipraktiku (potrebno je da budu krupnoće kao na prvoj fotografiji), kokos, prašak za pecivo, suvo voće pa lagano spatulom sjedinite ( masa treba da bude gustine kao na drugoj  fotografiji).
Ja sam u polovinu dodala malo kakaoa (oko kašičicu) čisto da isprobam i ispali su isto fini. Kao što sam navela u sastojcima možete dodati i seckanu čokoladu i aromu ruma. Sve sipate u modlice za mafine,  ja koristim silikonske jer nije potrebno da podmazujete, odozgo možete staviti neke smeneke. To sve u rernu, nekih 20ak minta, malo će da nadođe porumeni i gotovo, kada se ispeče sačekate malo pa odvojite. Mafini su brzo gotovi i odlični za doručak, uz kafu ili za poneti. Uživajte u zdravim ukusima.





Нема коментара:

Постави коментар