недеља, 21. мај 2017.

Overnight palačinkePošto sam se oduševila strukturom, izgledom, ukusom ovih zdravih palačinki morala sam i vama da prenesem recept. Ideja nije moja, ali će mi postati omiljene. Recept sam dobila kao znak zahvalnosti što svakodnevno pišem i motivišem. Ali da priči ne bude kraj još sam i dobila brašno koje ide u ove divne palačinke pa nisam smela da ne napravim. U pitanju je speltino brašno koje iskreno ranije nisam koristila iako je prilično aktuelno, moja greška, očigledno sam dosta propustila. Nema veze, Mićo je "snimio" da ga ne koristim, pa eto poklonio kesu istog i sad ja kao znak zahvlanosti objavljujem ovaj recept. 

Potrebno:
-2 šolje speltinog brašna (Mićo kaže samo to može, ja slušam)
-2 šolje jogurta 
-2 jaja
-1/3 kašičice prašak za pecivo
-malo putera

Najpre umutite dva jaja mikserom dobro pa dodajte jogurt, još malo mutite, a onda odložite mikser i dodajte svo brašno. Mićo kaže da ova masa mora da prenoći, dakle moramo da ga slušamo :) . Ujutru u tu masu dodate vodu da dobijete gustinu koja je malo gušća od one  za obične palačinke (ja sam dodala otprilike jednu šolju, masa mi je bila kao na fotografiji). Dobro sjedinite i dodate prašak za pecivo i malo otopljenog putera. 

E sad je tu momenat kad nisam poslušala :D jer nisam imala puter pa sam koristila kokosovo ulje koje nisam stavljala u testo već samo par kapi na tiganj pre pečenja. Kao i svake druge ih pečete na dobro ugrejanom teflonoskom tiganju, ne morate koksovo ulje može i neko drugo za podmazivanje. Od ove mase ispadne negde oko 10 komada. Samo da naglasim da sam prilikom merenja sastojaka koristila manju šolju 200ml. Ako ih filujte slano možete i malo soli da dodate u testo. Super i hladne i tople, za poneti, za poslužiti, sve preporuke!

Нема коментара:

Постави коментар