петак, 12. мај 2017.

Pizza palačinka




Pre nego što sam krenula da spremam omlet uključila sam štopericu, interesovalo me koliko vremena mi je potrebno za ovaj doručak. Na moje iznenađenje je to bilo 16 minuta, sa sve pranjem sudova, probajte i vi. Prilično su jednostavni sastojci, a dobijate ukusnu, hranljivu "palačinku".

Potrebno:
-2 jaja
-spanać (ovde je bilo dve šake svežeg, pretpostavljam da je to nekih 200g, možete probati i sa nekim drugim zelenim povrćem)
-5 kašika kiselog mleka (pretpostavljam da može i jogurt)
-5 kašika ovsenih mekinja (pretpostavljam da mogu i neke druge mekinje, a opcija je i da sameljete bilo koje pahuljice)
-par listića slaninice ili nešto masnije suvomesnato
-prašak za pecivo ili soda bikarbona 1/4 kašičice
-so i začini

Najpre stavite suv teflonski tiganj da se greje na ringlu, neka bude najjači nivo. U posudi umutite cela, oba jaja pa dodajte kiselo mleko, kada ste dobili ujednačenu masu dodajete sitno seckan spanać, slaninicu i mekinje sa praškom za pecivo(ili soda). Posolite po želji i začinite, ja sam koristila majćinu dušicu, origano, biber. Tiganj se zagrejao za to vreme pa samo izlijete u njega, poželjno je da tiganj bude veći da se lepo rastanji "palačinka" . Prvo ostavite da se zapeče i isuši odozgo, koristite poklopac ako imate, još će bolje da bude. Neka se peče tako nekih dva minuta, treba da se isuši površina, malo spatulom odlepite ivice da vidite šta se dešava. Zatim  poklopite tanjirom, okrenete tiganj da palačinka padne na njega pa vratite da se druga strana upeče. Ja sve omlete tako okrećem, a verujem da i većina vas radi tako jer je jednostavno. Još malo druga strana i to je to, možete jesti iz tanjira ili servirati, ja sam jela uz sir i paradajz pire, dobijete neku verziju pizza palačinke. Odlično je i dan posle, ja uglavnom pravim uveče za ujutru, isečem je na četvrtine i filujem sirom.


Нема коментара:

Постави коментар