понедељак, 15. мај 2017.

Spice




Malo neobične kuglice, slane sa heljdnom, začinima i semenkama. Bilo mi je potrebno nešto slano za poneti što ću brzo napraviti. Ukusi su različiti, ja volim ovakve kombinacije jer su pre svega dovoljne da me zasite brzo, a zdrave su. Neko ovo može koristiti kao neko predjelo ili dodatak uz kanapee. Ovo je bila probna mera, ispalo mi je 10 kuglica.

Potrebno je:
-3 kašike suvog ljuštenog zrna heljde
-2 kašike pečenih semenki suncokreta
-2 kašike pečenog kikirikija
-2 kašike pečenog susama
-so i začini:kari, slatka paprika, biber

Najpre isperite dobro zrno heljde i stavite u šerpicu sa vodom da se kuva (neka voda pređe 3-4 prsta iznad zrna) neka ringla bude na pretposlednjem nivou, da vam ne bi pokipelo. Kada skuvate ostavite malo u vodi da dodatno nabubri pa ocedite, treba da vam izgled ako na fotografiji.







Onda je stavite u blender i izmiksujte da se pretvori u kašu, a onda dodajte kikiriki i suncokret koji ste samleli. Ja ostavim malo krupnije jer je dekorativno i lepše. Kada to povežete posolite i dodate začine, pazite na količinu soli ako vam je kikiriki bio slan. Pravite kuglice i uvaljate u susam, naravno ovo je neka moja kombinacijavi možete dodati još kikirikija, možda i nekog sira u sve, budite kreativni.



Нема коментара:

Постави коментар