недеља, 28. мај 2017.

Tanana




Mini torta, sirovi tart, mnogi su nazivi koje bih mogla da dam ovom preslatkom dezertu. Prilično se brzo pravi, ovo su sastojci za jednu porciju. Nema pečenja, nema brašna od žitarica i ništa slično, mislim da će vam se svideti.

Potrebno:
-1 banana
-2 kašike kokosa
-2 kašike kikirikija (blanširani sam koristila)
-1 kašika sirovog suncokreta
-1 kašičica kakaa
-1 kašika mlevenog lana
- 1 kašika rogača
-suvo voće
-1 kašičica meda
-aroma ruma
-vrlo malo kokosovog ulja

U posudi dobro ispasirajte bananu, dovoljno je viljuškom. Dodate kokos, mleveni suncokret i kikiriki. Sjedinite masu pa odvojite dve kašičice mase na stranu. U ostatak mase dodate lan, kakao, rogač i aromu ruma. Ako vam se učini previše mekano dodajte još suvih sastojaka, mora biti prilično čvrsta masa. Takođe ovaj deo možete napraviti unapred, ostaviti da prenoći. Spremite podmazanu modlu (koristila sam vrlo malo kokosovog ulja) ili jednostavno napravite obruč od velike plastične flaše (dovoljno je da bude dva cm visine). Postavite modlu na tanjir u kome servirate, lepo utapkajte da se napravi prvi sloj "tortice" (od tamnije mase) zatim drugi sloj samo lagano rasporedite, upravo je u tome fora, da bude neuredan. Pospete odozgo suvim voćem, semenkama, kikirikijem. Možete napraviti i preliv od mešavine jedne kašićice kakaa, kašičice meda i malo ruma ili neki drugi ekstrat po vašem izboru. Dekoracija je na vama, to su neki moji predlozi kao što što vidite na fotografiji.


Нема коментара:

Постави коментар