петак, 26. мај 2017.

Trio




Kada je sezona spanaća trudim se da ga maksimalno iskoristim pa uvek smišljam neke kombinacije sa drugim namirnicama, uz minimalnu obradu kako bih sačuvala sva hranljiva svojstva. Ovaj put sam kombinovala sa heljdom i kukuruzom, jako dekorativno i ukusno.

Potrebno;
-oko 3-4 šake svežeg spanaća (pretpostavljam da je to oko 300g)
-1 šolja (180ml) kukuruza šećerca
-mladi crni luk
-4 kašike ljuštenog zrna heljde
-so, biber, kari
-1 kašika maslinovog ulja

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U veliku šerpu stavite očišćen spanać, heljdu i šećerac pa sipajte vodu da se sve potopi. Kuvate malo, dok voda ne provri, spanać se opusti, heljda tek malo nabubri i šećerac bude delimično kuvan. Dakle nije potrebno puno, onda ocedite sve od tečnosti, dodate ulje, seckan luk, so i začine i kratko prodinstate. Na fotografiji možete videti kako treba da izgleda masa u ovoj fazi. 



Za to vreme rerna se zagrejala, pa samo to prebacite u neku vatrostalnu posudu i zapecite u rerni nekih 10ak minuta da voda ispari. Možete ovo preliti miksom jaja i jogurta ili pavlake, ideje su razne. Obrok je brzo gotov, zdrav, može se jesti hladan. Ovo je neka jača porcija, meni je uz ribu bilo za dva obroka. Ukoliko želite možete povećati količinu svih ili dela namirnica koje idu u ovaj prilog, to je na vama.


Нема коментара:

Постави коментар