понедељак, 05. јун 2017.

Lažni burger




Već imam recept za burgere bez mesa, ali ovi su skroz vege, nemaju ni jaja. Čula sam da postoje burgeri sa žitaricama ali nikada ih nisam probala, pa sam rešila da napravim svoje. Bitno je da ima luka, bibera, i soli odmah dobiju specifičan ukus. Praktični su i poželjni da se prave dan ranije kako bi stajali malo i primili sve arome začina.

Porebno:
-1 šolja kuvanog ječma (uglavnom ga ostavim da prenoći, a onda kuvam oko 40 minuta)
-1 crni luk
-par čena belog luka
-biber, ruzmarin, so
-1 kašika maslinovog ulja (može i neko drugo)
-5 kašika mlevenog lanenog semena

Najpre izmiksujete u multipraktiku ječam, nije potrebno da bude previše usitnjen. Crni luk izrendate i kratko propržite na ulju pa dodate ječmu. Beli luk sitno iseckajte pa dodajte masi, zatim posolite, dodajte začine i mleveni lan. Masa mora biti kompaktna, kao na fotogrfiji.


Da biste oblikovali burgere malo pokvasite ruke, pa ređajte formirane komade između celofana (kao što vidite na fotografiji). Ovako pripremljeni su poželjni da prenoće.


Kada želite da ih spremate dovoljno je samo da blago premažete uljem koje inače koristite teflonski tiganj koji ste prethodno dobro zagrejali. Nije im potrebno puno jer je masa već termički obrađena. Nisam ih pekla u rerni ali pretpostavljam da bi i to moglo.

Нема коментара:

Постави коментар