четвртак, 29. јун 2017.

Roma



Ovaj put su na redu integralna peciva, aromatična i zdrava. Skoro mi je baka poslala svinjsku mast, kažu da je bolja varijanta od bilo kog rafinisanog ulja, pošto tada nisam imala maslinovo ulje rešila sam da je iskoristim. U pitanju je mera za 12 mini peciva, koja su divna i naredni dan,  a mogu da se zalede.


Potrebno :
-5 kašika ražanog integralnog brašna (može i neko drugo integralno)
-5 kašika belog kukuruznog brašna (poželjno)
-5 kašika suvih pšeničnih klica (poželjno)
-1/2 kašičice sode bikarbone (ne znam kakve bi bile sa praškom za pecivo)
-1 kašika svinjske masti (pretpostavljam da može i ulje, ali mozda bi bile potrebno malo više od kašike)
-prstohvat soli
-začini po ukusu, ovde je bilo Garam masala (tradicionalni indijski začin), vi možete i beli luk u granulama, kari, kim
-semenke za posipanje (ovde lan, susam i suncokret)
-oko 180ml kisele vode

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. U posudi umešajte sve suve sastojke, začine, mast pa polako dodajte vodu da dobijete masu kao na levoj fotografiji.















Direktno na pleh obložen pek papirom formirajte mala peciva kao pogačice ili oblik koji vama odgovara. Odozgo pospete dobro semenkama i lagano pritisnete prstom da se zalepe (na fotografiji iznad desno možete videti kako sve izgleda u ovoj fazi). Pleh direktno u rernu i peče se oko 25 minuta, zavisi kako volite. Divni,  jako mirisni i naredni dan, idealni za poneti i kao doručak.


Нема коментара:

Постави коментар