четвртак, 08. јун 2017.

Šerpa pizza



Ovo se desi kada mi ostane kuvani ječam sa kojim ne znam šta ću. Pizza bez kore, jedemo kašikom dok ne vidimo dno. Ne preporučujem da pravite velike količine jer nećete moći da stanete. Prilično liči na pizzu, a opet je zdrava. Ovo je jedna jača porcija, ili dve manje.

Potrebno:
-1 veća šolja kuvanog ječma (najpre prenoći, pa ujutru kuvate do 40 minuta)
-par listića slanine
-4-5 kiselih krastavčića
-2 kašike sira po izboru (kod mene je bio sitan sir)
-oko 100ml paradajz soka
-so, origano, majčina dušica


Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. U pekač (moj je prečnika 20cm) sipajte dobro oceđen ječam, dodajte sir, seckanu slaninu i kolutiće kiselih krastavaca pa posolite i začinite po želji (kao što vidite na levoj fotografiji).

















Na kraju samo prelijete paradajz sokom i dobro pospete origanom, kao što vidite na fotografiji desno, možete manje ili više paradajz soka, to je na vama. Sve se peče oko 30 minuta, ako je potrebno pred kraj pojačajte temperaturu. Nije mu potrebno puno, jer je sve već termički obrađeno. Možete koristiti i kačkavalj, nešto drugo suvomesnato, to je na vama. Može se jesti hladno i toplo.


Нема коментара:

Постави коментар