среда, 14. јун 2017.

Soči




Još jedni u nizu burgera, već počinjem da preterujem. Ali volim da ih pravim jer su jako praktični za poneti uz neku salatu, super obrok. Imam već neke kombinacije na blogu, ali ovaj put su sa sočivom. Količina sastojaka je za dva obroka, pa da krenemo...

Potrebno:
-5 kašika zelenog sočiva
-1 manja tikvica
-2 jaja
-so i začini po želji (može biber, ruzmarin, kari)
-ulje za tiganj (ovde kokosovo)
-prstohvat praška za pecivo

Suv teflonski tiganj stavite da se greje, ringla na najjači nivo. Najpre umutite jaja dobro, bez odvajanja žumanceta od belanceta. Sočivo sameljite u nekom mlinu, neka bude sitno što više, da dobijete brašno, a tikvice izrendajte. Na kraju sva tri sastojka sjedinite, posolite, dodajte prašak za pecivo i dodate začine. Ja sam koristila Garam masala, indijski začin i još malo bibera. Možete dodati i rendani beli luk ili crni, to je na vama. Masa treba da bude kao na fotografiji ispod. 


Kada se tiganj zagreje samo ga blago pomažete uljem i ređate burgere, masa mora kašikom da se sipa i oblikuje u tiganju. Sa svake strane po par minuta i to je to, brzo su gotovi. Idealno su za lunch box, a mogu da se jedu i naredni dan.


Нема коментара:

Постави коментар