субота, 03. јун 2017.

Zdravija




Krenula sezona karfiola, pa je na redu i čorbica sa njim, a može i potaž. Nikakvi zahtevni sastojci i priprema, sam se skuva. Količina sastojaka je za otprilike dve dobre porcije, pa da krenemo...

Potrebno:
-5-6 cvetica karfiola
-1 veća šargarepa
-šaka seckanog korena celera
-1-2 kašike maslinovog ulja
-1 srednji crni luk
-so, biber, kari, majčina dušica


Karfiol iscepkajte, šargarepu samo oljuštite kao i luk, a celer iseckajte na kockice. Sve stavite u veću šerpu dobro nalijete vodom i stavite da se kuva, otprilike nekih 25-30 minuta. Kada je skuvano odvojite šargarepu na stranu i par kockica celera, a sve ostalo u blender i dobro miskovati. Tu kašu samo vratite u šerpu i dodate vodu od kuvanja, gustina je na vama. Posolite, dodate maslinovo ulje i začinite Sve je potrebno još malo ostaviti na isključenoj ringli da bi začini pustili arome. Šargarepu možete seckati na kockice ili kao ja ovde na trakice, uvek ostavljam malo povrća zbog dekoracije. Možete je jesti i naredni dan, ja čak i hladnu mogu da jedem jer mi jako prija pošto je lagana.


Нема коментара:

Постави коментар