недеља, 16. јул 2017.

Granola


Uvek sam više za homemade nego bilo šta gotovo, kupljeno. Kao i ostalo imam svoju granolu, verujem da većina vas ima neku svoju opciju, meru i vrstu, a kroz ovaj post ću vam pokazati kako je ja spremam. Uglavnom je pravim kada imam lep med i neke zanimljive orašaste plodove. Ovo je količina sastojaka za jednu manju teglu, pa da krenemo...




Potrebno:
-4 kašike kornifleksa
-4 kašike ovsenih pahuljica (može i neke druge)
-2 kašike rogača
-2 kašike kokosa
-2 kašike lanenog semena
-2 kašike sirovog suncokreta
-4 kašike seckanih oraha
-2 kašike susama
-2-3  kašike meda
-1 kašika ulja (ovde maslinovo, može i neko drugo)
-aroma vanile








Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni, za to vreme sve suve sastojke sjedinite u većoj posudi (treba da izgleda kao na levoj fotografiji). Ostatak sastojaka, tačnije med, vanilu i ulje spojite u drugoj posudi ( kao što vidite na desnoj fotografiji).
















Na kraju samo polako prelivajte suve sastojke tečnom masom, ali polako uz mešanje da se ne bi previše slepilo. Pleh srednje veličine obložite pek papirom (poželjno) i masu rasporedite što više kako bi se lepo osušila u rerni (treba da izgleda kao na fotografiji).


Sve se peče oko 15ak minuta, dok ne dobije blago boju, a i zbog maslinovog ulja nije poželjno da se previše peče. Kada se dobro ohladi sipajte u staklenu teglu, dobro zatvorite i koristite po potrebi. Najbolje je uz sveže voće i jogurt, a može se koristiti i uz neke zdrave dezerte.



Нема коментара:

Постави коментар