четвртак, 10. август 2017.

Pizza mafini


Zanimljiva forma za pizzu, pored toga jako zdrava. Prilično su slični kao Protein pizza, recept za nju već možete naći na blogu, ali postoje neki delovi koji se razlikuju. Ovaj recept dozvoljava kreativnost, uvek su moguće izmene i slično. Količina sastojaka je za 8 komada, pa da krenemo...


Potrebno:
-1 mala tikvica
-2 veća jaja
-4-5 kašika mlevenog lana
-1/2 kašike praška za pecivo
-malo soli
-paradajz, paprika, masline, šampinjoni, sir...
-origano, majčina dušica, susam...

Najpre uključite rernu na 200 stepeni da se greje. U posudu izrendajte tikvicu, ocedite ako ima višak vode pa u nju dodajte mleveni lan, prašak za pecivo, malo posolite, dodajte biber ukoliko volite pa onda u to razbijete jedno jaje. Dovoljno je da sjedinite viljuškom masu. Spremite 8 modli od silikona, pa napunite do pola ( najbolji su  silikonski za mafine). To prvo zapečete nekih 7 minuta, izvadite iz rerene pa tek onda dodajte po želji fil. Ja sam koristila paradajz, masline, papriku, šampinjone, sir, origano i malo susama odozgo. Kada sve poređate umutite viljuškom jedno jaje i polako prelijete odozgo kako bi spojili sastojke tj praktično da se zalepe i lakše izvade kada se ispeku. Vrate u rernu i pecite dok ne porumene sastojci odozgo i povrće se upeče. Kada ih izvadite iz rerene malo sačekajte pa tek onda odlepite od modle. Ovo je super za večeru, a može da se jede i naredni dan.

Нема коментара:

Постави коментар