среда, 16. август 2017.

Zapečeno sočivo


Volim zapečene obroke, dobiju specifičnu boju i aromu bez mnogo ulja. Ovaj put jedno jelo koje često pravim, a nikako da napišem post. Prilično je jednostavno, bez zaprške, dugog kuvanja i slično. Ja ću vam dati mere za dve porcije, a a vi odredite vašu, pa da krenemo...

Potrebno:
-1 šolja kuvanog zelenog sočiva ( dovoljno je da se kuva oko dvadeset minuta, 2/3 šolje suvog sočiva)
-2 šolje renadne šargarepe
-1 crni luk
-par čena belog luka
-so, kari, biber, slatka mlevena crvena paprika
-2 kašike maslinovog ulja
-2 manja paradajza

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Skuvajte sočivo i dobro ocedite pa u njega dodajte šargarepu, rendani beli i crni luk, so, začine. Sve sastojke dobro sjedinite pa sipajte u neku posudu koja je vatrostalna. Lepo poravnjajte masu odozgo pa poređajte kolutove paradajza, možete u prvih nekoliko minuta pečenja pokriti folijom, a može i bez nje. Pored paradajza možete dodatno da zalijete i paradajz sokom, to je na vama. Ovo je neka osnova, vi možete da menjate začine, povrće i slično. Pečete do željenog nivoa, ja uglavnom ostavim dok ne ispari sva tečnost i paradajz se blago zapeče.


Нема коментара:

Постави коментар