петак, 08. септембар 2017.

Corn bread



Na blogu ste verovatno primetili da volim kukuruzno brašno, nemam problem sa glutenom, jednostavno volim tu vrstu brašna, a pored toga imam domaće koje je provereno pa ga često dodajem. Naravo, hleb ne može biti strukture kao običan, ali barem je forme, takođe može da se zaledi u porcijama i uvek imate dostupno. Količina sastojaka je za manju veknicu, pa da krenemo...

Potrebno:
-2 šolje kukuruznog belog brašna (poželjno)
-4 kašike mlevenog lana
-3 kašike maslinovog ulja (može i neko drugo)
-1 kašičica praška za pecivo
-1/2 kašičice sode bikarbone
-prstohvat soli
-kim, lan, susam...
-obična ili mineralna voda

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. U manjoj posudi pomešajte mleveni lan i 2/3 šolje obične vode, kako bi lan nabubrio, to radimo da bi bolje povezao brašno ( u mnogim receptima se ova masa koristi da bi zamenila jaje). U većoj posudi pomešajte sve suve sastojke, (semenke po želji dodajte). Zatim dodajte ulje, masu od lana i vode, sjedinite spatulom pa onda polako dodajte vodu(biće vam dovoljna otprilike 1 šolja) .Ja sam koristila običnu, pretpostavljm da bi bilo još bolje sa mineralnom. Sve izlijete u pleh za hleb dimenzija 11x26 koji ste obložili pek papirom. Odozgo još možete da pospete semenkama, pahuljicama. Peče se oko 30 minuta, u prvih 15 ne otvarajte rernu da bi nadošlo lepo. Dobijate zdrav hleb koji čini mi se nema glutena, što je dobra opcija.



Нема коментара:

Постави коментар