субота, 16. септембар 2017.

Namaz od patlidžana



Pravila sam dosta raznih namaza, neku su bili ukusni neki neuspešni. Ovde ću vam izložiti kako pravim namaz od patlidžana, sada mu je sezona pa je aktuelan. Ranije ga nisam toliko jela jer mi nije prijao, ali ovo je način koji mi odgovara, pa da krenemo...


Potrebno :
-1 patlidžan
-2 kašike susama
-2 kašike maslinovog ulja
-začini po želji : kari, beli luk, svež peršun
-orašasti plodovi po želji: badem, orah

Najpre uključite rernu na 200 stepeni da se greje, spremite pleh sa pek papirom ili alu folijom u koji položite patlidžan. Peče se sigurno pola sata dok ne omekša skroz, kada bude gotovo sačekajte malo da se prohladi. Ako imate tahini onda možete i njega umesto mešavine susama i maslinovog ulja (ja retko kad  imam tahini pa onda pravim ovu verziju). Kada se malo ohladi, patlidžan zasecite pa kašikom izvadite unutrašnjost, kora će se lako odlepiti. Sve u bleder: meso patlidžana, susam, ulje, so i neke začine ako želite. Možete dodati kari, beli luk, biber, ili neki sveži začin, takođe se lepo uklapa i mleveni orah, dovoljno je dve kašike. Ja u momentu nisam imala nikakve orašaste plodove,ali ću ih obavezno dodati sledeći put. Ako vam je previše neutralno ili light dodajte još ulja, to je na vama. Odložite u teglu pa u frižider, možete dodati malo limunovog soka da bi produžili trajanje, mada nije to neka količina pojede se brzo, barem meni ne stoji duže od dva dana.

Нема коментара:

Постави коментар