петак, 06. октобар 2017.

Lažni brauni





Došlo je vreme kada nam priroda daruje bogate ukuse, pune aroma i boja. Čist primer je bundeva, možete je spremati na milion načina, nekada ne znam šta ću pre sa njom da napravim. Ovaj put vam predstavljam jedan vrlo jednostavan slatki recept, sigurna sam da ćete ga obožavati.

Potrebno:
-1 ½ šolje bundeve
-5 kašika mlevenog lana
-3 kašike kakaoa
-3 kašike rogača
-1-2 kašike meda (može i ječmeni slad)
-2 kašike kokosovog ulja (poželjno)
-aroma vanile ili ruma
-2-3 kašike orašastih plodova ( lešnik, badem)


Bundevu je potrebno skuvati u vodi, mora biti meka da bi mogla da se pasira viljuškom. Vremenski to je otpirlike 20ak minuta, zavisi od vrste bundeve koju kuvate. Zatim uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Za to vreme ispasirajte dobro bundevu, nije potrebno u blenderu može i viljuškom pa dodajte ostatak sastojaka, orašaste plodove seckajte, a možete ostaviti i neki za odozgo. Pošto se rerna zagrejala spremite mali pleh obložen pek papirom( moje je bio dimenzija 11x24) . Ovde je bitno samo da ne bude previše debelo, dakle nekih 2cm kako bi se upeklo. Sve se peče oko 30 minuta, videćete i sami kada se stegne i orašasti plodovi fino upeku odozgo. Poželjno je da se ohladi pre jela, najbolje na rešetki od rerne( pek papir skinite da se ne upari). Može vam stajati par dana jer nema kvarljiih sastojaka, najbolje je da čuvate kolač u frižideru. Ukoliko želite možete dekorisati prelivom od mešavine kakaoa i meda ( 1 kašika meda uz 1 kašičicu kakaoa, možete dodati i malo arome ruma ili vanile) .



Нема коментара:

Постави коментар